Gama de pardoseli din rășină pentru industrie este foarte largă și variată, datorită cerințelor specifice ale diferitelor tipuri de instalații și zone din cadrul acestora. În industria alimentară, pardoselile din poliuretan Flowfresh sunt cele mai frecvent utilizate și se caracterizează prin proprietățile lor antibacteriene. În zonele mai puțin stresate chimic și termic, pot fi utilizate pardoseli epoxidice. Pe de altă parte, pardoselile din metacrilat cu întărire rapidă vor funcționa cel mai bine atunci când există presiunea timpului.
Un considerent cheie ar trebui să fie igiena. Unele sisteme oferă clienților performanțe de igienă îmbunătățite prin combinarea unui finisaj neted, ușor de curățat, cu performanțe antimicrobiene.
Rezistența la alunecare trebuie, de asemenea, luată în considerare, în special în zonele de lucru umede. Pardoselile din rășină pot fi realizate într-o varietate de texturi pentru a asigura echilibrul corect între ușurința de curățare și rezistența la alunecare.
Pardoselile din poliuretan sunt adesea cea mai bună opțiune pentru zonele de producție exigente din fabricile alimentare datorită unor caracteristici precum durabilitatea, igiena și siguranța.
Pardoselile din ciment poliuretanic oferite de Flowcrete au fost certificate de organizația HACCP International, iar efectul lor antimicrobian a fost testat și confirmat
în conformitate cu standardul ISO 22196, toate acestea pentru a garanta cel mai înalt nivel de igienă și a menține cele mai bune standarde de practică în unitățile de producție alimentară.
În cazul unei pardoseli neprotejate, substanțele chimice tind să deterioreze substratul de beton în așa fel încât acesta să nu își mai poată îndeplini funcția. Acest lucru este deosebit de frecvent în instalațiile de procesare a alimentelor, unde podelele cu rezistență chimică insuficientă intră în contact cu uleiuri fierbinți, zaharuri, acizi și grăsimi.
Pardoseala dintr-o instalație de procesare a alimentelor este expusă la o varietate de substanțe precum grăsimi, uleiuri, sânge, soluții de zahăr și acizi alimentari. Aceste substanțe pot deteriora o pardoseală protejată inadecvat, afectând igiena și durabilitatea instalației.
Șocul termic are loc atunci când temperatura ambiantă se schimbă semnificativ și brusc, ceea ce poate duce la deteriorarea substratului, cu excepția cazului în care acesta a fost protejat cu un strat adecvat.
Șocul termic poate apărea din mai multe motive, cum ar fi curățarea cu abur, deschiderea cuptoarelor fierbinți sau a ușilor camerelor frigorifice.